Ottawa Senators obnovili roční smlouvu s útočníkem Matthewem Highmorem

Ottawa Senators obnovili roční smlouvu s útočníkem Matthewem Highmorem

Ottawa Senators dosáhli ročního prodloužení smlouvy s kanadským domácím útočníkem Matthewem Highmorem. Smlouva zajistí Highmoreovi průměrný roční plat 750 000 dolarů v sezóně NHL a 400 000 dolarů v sezóně AHL. Pro Highmorea to bude osmá profesionální sezóna a druhá po sobě jdoucí sezóna v organizaci Senators.

Útočníkové jádro Senators utrpělo v minulé sezóně řadu zranění. V důsledku toho tým odvolal Highmore do NHL. levné NHL dresy však oblékl jen sedmkrát a odehrál jen sedm zápasů. V těchto sedmi zápasech měl Highmore v průměru méně než osm minut ledového času na zápas a přispěl dvěma asistencemi. Stejně jako po většinu své kariéry hrál Highmore především za pobočku Senators v AHL, Belleville Senators. Highmore v sezóně AHL nastřílel devět gólů a 31 bodů ve 43 zápasech a v interním bodování týmu se umístil na šestém místě.

Po obnovení smlouvy se Senators Highmore s největší pravděpodobností zahájí novou sezonu v AHL, pokud by ale útočníky týmu postihly zranění, stane se záložní variantou.

Před příchodem do Senators hrál Highmore ve své kariéře také za Chicago Blackhawks dres, Vancouver Canucks a St. Louis Blues, celkem odehrál 146 zápasů, vstřelil 12 gólů a nastřílel 29 bodů. V AHL má Highmore více zkušeností, v posledních pěti sezonách nastřílel 59 gólů a 156 bodů ve 208 zápasech.

Takový vynikající hráč potřebuje více příležitostí, aby se postavil na scénu NHL, jen tak může dovést svou sílu do extrému!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *